Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  Top

  Premium Argan

    /  Culinaire arganolie   /  6 redenen om arganolie te smeren bij het zonnen

  Yes, de zon schijnt! Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze zomerse temperaturen. barbecueën met familie en vrienden, het zwembad induiken en lekker in het zonnetje liggen met een groot glas ijsthee. Life is good. Natuurlijk is het mooi meegenomen als je tijdens deze zonnige dagen een mooi kleurtje op je huid krijgt. Waarom arganolie hierbij de juiste keuze is? Wij geven je 6 redenen, maar eerst nog even iets over het nadeel van gewone zonnebrandcrème.

  Het nadeel van van gewone zonnebrandcrème

  Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Vitamine D is gezond, maar we weten allemaal dat langdurige blootstelling aan zonlicht ook gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Je doet er daarom goed aan om je in te smeren met zonnebrandcrème. Zo is je huid goed beschermd en word je gezond bruin… of toch niet? De meeste zonnebrandcrèmes die je in de supermarkten en drogisterijen vindt, zitten vol met stoffen die het risico op huidkanker juist verhogen. Schokkend, vinden wij. We gaan niet te diep in op deze schadelijke stoffen. Laten we focussen op het gezonde alternatief: arganolie!

  Reden 1: arganolie is een 100% natuurlijke zonnebrand

  Het grootste voordeel van arganolie in tegenstelling tot gewone zonnebrandcrème, is dat pure arganolie een 100% natuurlijk alternatief is voor het beschermen van de huid bij het zonnen. Aan pure arganolie is geen enkel ingrediënt toegevoegd. Dit maakt arganolie tot een ware ontdekking voor iedere zonaanbidder. De beschermde werking van arganolie bij het zonnen, is vooral te danken aan de grote hoeveelheid vitamine E.

  Reden 2: arganolie is rijk aan vitamine E

  Misschien weet je al dat pure arganolie vele essentiële vetzuren en antioxidanten bevat. Vitamine E is hier één van. Vitamine E is een antioxidant die de cellen, organen, bloedvaten, ogen en weefsel beschermt. Deze vitamine beschermt de huid grondig tegen de zon. Door de huid met arganolie in te smeren voordat je gaat zonnen, ben je beschermd tegen uv-straling en zonschade. Zo blijft je huid gezond en kun je met een gerust hart genieten van de zon. Blijf wel altijd opletten tussen 12.00 en 15.00 uur, wanneer de zonkracht het krachtigst is.

  Reden 3: arganolie creëert een mooi tintje

  De zon op je huid voelen is al heerlijk, maar het is misschien nog wel leuker om na een zonnige dag te zien dat je een mooi kleurtje hebt gekregen. Zonnebrandmerken geven vaak aan dat je alsnog mooi bruin kan worden wanneer je de huid insmeert met zonnebrandcrème. In de praktijk is dit lang niet altijd zo, en dat kan best jammer zijn als je braaf hebt gesmeerd. Hier heb je bij arganolie geen last van: deze olie voorziet jouw huid alsnog van een prachtig tintje!

  Reden 4: arganolie bezorgt jou geen plakkerig gevoel

  Veel mensen hebben een hekel aan gewone zonnebrandcrème, omdat het zo’n vettig gevoel geeft op de huid. Ook geeft het vaak een witte waas af op de huid. Dit kan ervoor zorgen dat je meteen wil douchen, zodat je je weer fris voelt. Maak je bij arganolie vooral geen zorgen over een plakkerig gevoel. Deze olie wordt namelijk snel door de huid opgenomen, waardoor je er gedurende de dag geen last van hebt. Arganolie is bovendien transparant. In plaats van een witte waas, zit er een mooie glow op jouw huid.

  Reden 5: arganolie is geschikt als aftersun

  Nadat je lekker in de zon hebt gelegen, is het belangrijk om goed voor de huid te zorgen. Door de zon is je huid waarschijnlijk wat kwetsbaarder dan normaal. Ook nu is arganolie ideaal. In tegenstelling tot gewone aftersun is arganolie mild en 100% natuurlijk. Ideaal dus voor de huid die wel wat verzorging en heling kan gebruiken. Mocht de huid toch verbrand zijn geraakt, dan zorgt de vitamine E in de arganolie ervoor dat je snel weer een zachte en soepele huid hebt. Bovendien verklein je de kans dat je huid gaat rimpelen en vervellen. Zo behoud jij een mooie, jonge huid!

  Reden 6: arganolie bezorgt jou een langdurig tintje

  Natuurlijk wil je zo lang mogelijk een mooi tintje behouden. Zo blijf je immers ook langer in de zomerse vakantiesfeer zitten. Daarom is het aan te raden om je elke dag in te smeren met arganolie nadat je bent gaan zonnen. Je zal merken dat je veel langer jouw mooie kleurtje behoudt. Vergeet dus niet om een flesje arganolie mee te nemen naar jouw vakantiebestemming!

  Wat is jouw beautyroutine bij het zonnen?

  Post a Comment

  v

  Jaren geleden ontdekten wij de bijzondere eigenschappen van arganolie. Wij willen dit geheim graag met je delen. Ontdek de voordelen van onze topkwaliteit arganolie.

  Wachtwoord opnieuw instellen