Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  Top

  Premium Argan

    /  Cosmetische arganolie   /  DIY: Maak een gezichtsmasker met arganolie

  Nu het langzaam weer lente wordt, is het een goed moment om ons gezicht voor te bereiden op de heerlijke, zonnige dagen die op ons staan te wachten.

  En dat is geen overbodige luxe. In de winter heeft je huid het namelijk zwaar te verduren gehad. Externe factoren zoals de kou en de gure wind hebben de huid droog en minder soepel gemaakt. Gelukkig is dit probleem goed te verhelpen. Met een arganolie gezichtsmasker, vernieuw en verzorg je de huid van het gezicht. De huid wordt weer gezond en je gaat weer stralen. Dat klinkt goed, toch?

  Waarom met arganolie?

  Zoals je misschien al weet, bezit arganolie vele positieve eigenschappen. Arganolie beschermt, voedt, verzorgt en herstelt de huid intensief. Dit is te danken aan de hoge concentratie Vitamine E, de essentiële vetzuren en de anti-oxidanten die arganolie rijk is. Omdat pure arganolie zo geconcentreerd is, is deze olie heel geschikt om in een gezichtsmasker te verwerken. Let op: je hebt dus echt 100% pure arganolie nodig voor een goed resultaat.

  In deze DIY leggen we uit hoe je zelf een arganolie gezichtsmasker maakt. Je hebt niet veel nodig. Misschien heb je zelfs alles al in huis! Laten we beginnen.

  Wat heb je nodig?

  • Honing
  • Havermout
  • Citroensap
  • Last but not least: 100% pure arganolie

  De voordelen van dit arganmasker

  De ingrediënten van dit gezichtsmasker hebben verschillende voordelen voor de huid. Omdat de ingrediënten allemaal natuurlijk zijn, weet je zeker dat het masker vrij is van toevoegingen en chemicaliën. Op deze manier reinig je de huid op een milde manier.

  Naast arganolie bestaat dit masker ook uit honing, havermout en citroensap. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een complete verzorging van het gezicht.
  Honing heeft een vochtinbrengende werking, havermout kalmeert de huid en werkt tevens als milde scrub en citroen geeft de huid een jonge uitstraling.

  Bereidingswijze

  Het is heel eenvoudig om een gezichtsmasker met arganolie te maken. Het enige dat je nodig hebt is een kommetje. Meng de honing, de havermout, de citroen en de arganolie door elkaar. Is het mengsel te droog? Voeg dan wat meer honing, citroen of arganolie toe. Is het mengsel te waterig? Voeg dan nog wat havermout toe. Het masker is nu klaar om te gebruiken. Breng het masker bij voorkeur in de avond aan op de huid.

  Wil je het masker nog niet gebruiken? Bewaar het dan in een afsluitbare pot en gebruik het masker binnen twee dagen. Zo voorkom je dat de positieve eigenschappen van het gezichtsmasker verloren gaan.

  Hoe doe je het?

  1. Reinig eerst je gezicht met lauwwarm water.
  2. Dep je gezicht lichtjes droog.
  3. Verdeel het arganmasker vervolgens over je gezicht en eventueel over je nek. Vermijd de huid rond je ogen.
  4. Laat het masker gedurende 15 minuten intrekken en opdrogen. Dit kwartiertje is meteen een lekker relaxmoment voor jezelf.
  5. Spoel je gezicht af met warm (niet heet) water. Let op: laat het masker niet door de gootsteen spoelen.
  6. Dep je gezicht droog met een handdoek.
  7. Voilà! Je huid voelt nu schoon, fris en strak aan.

  Breng dit gezichtsmasker wekelijks aan op de huid voor het beste resultaat.

  Om de huid van je gezicht intensief te verzorgen, is het dus absoluut niet nodig om veel geld uit te geven aan een prijzige spabehandeling. Krijg jij al zin om je gezicht te verwennen met een arganmasker? Laat het ons weten in de reacties.

  Post a Comment

  v

  Jaren geleden ontdekten wij de bijzondere eigenschappen van arganolie. Wij willen dit geheim graag met je delen. Ontdek de voordelen van onze topkwaliteit arganolie.

  Wachtwoord opnieuw instellen