Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  Top

  Koude toepassingen

    /    /  Koude toepassingen

  Een goede gezondheid is belangrijk. Daarbij hoort voldoende rust en slaap, met regelmaat bewegen en gezond eten. Dat laatste begint in de keuken. Niet alleen voldoende groente en fruit (3 ons groente, 2 stuks fruit) is genoeg, je moet ook goede koolhydraten en magere eiwitten tot je nemen. Gezonde oliën zijn daarbij ook van belang. Bij het gebruik van ongezond olie die rijk is aan verzadigd vetten, dan heb je meer kans op hart- & vaatziekten. Dat wil je natuurlijk niet. Een olie die goede onverzadigde vetten bevat, is arganolie.

  Arganolie is niet alleen lekker als een dressing door een salade of als smakelijke toevoeging in de traditionele Marokkaanse keuken, deze culinaire Marokkaanse olie smaakt ook goed in koude gerechten, zoals bij het ontbijt. Neem bijvoorbeeld een boterham met geitenkaas, amandelen en een paar druppels arganolie. Of mix het door de yoghurt met wat noten en fruit. Een verfijnde notensmaak als start van je dag. Ook hier kun je de arganolie gebruiken door de amloudip. Gebruik de dip in combinatie met een stukje brood.

  Arganolie is ook goed te gebruiken in een toetje. Denk bijvoorbeeld aan ijs. Arganolie kun je als een soort siroop gebruiken om er een nootachtige smaak van te maken. Dit geldt ook voor alle desserts met chocolade. Wie gek is op chocolade met noten, zal arganolie met chocoladeparfait, chocolademousse of -ijs ook wel zien zitten. Daarnaast kun je deze Marokkaanse olie ook goed gebruiken door de room. Klop slagroom op en schenk er een paar druppels arganolie bij. Dit geeft de room net een andere ‘bite’.

  De culinaire variant van arganolie heeft net als de cosmetische variant, veel verschillende gezondheidskenmerken. Zo bevat arganolie veel onverzadigde vetzuren die helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Ideaal als je bijvoorbeeld een hoog cholesterolgehalte hebt. Daarnaast stimuleert de olie de stofwisseling en draagt de Marokkaanse olie positief bij aan ons immuunsysteem. Arganolie verlaagt het risico op het ontwikkelingen van hart- & vaatziekten en er wordt zelfs beweerd dat het risico op kanker wordt verlaagd bij het consumeren van arganolie.

  Arganolie is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens heel erg gezond en draagt bij aan het welzijn van je lichaam en geest. Ben jij benieuwd wat arganolie voor jouw gezondheid kan betekenen? Probeer onze 100% pure arganolie dan nu.

  v

  Jaren geleden ontdekten wij de bijzondere eigenschappen van arganolie. Wij willen dit geheim graag met je delen. Ontdek de voordelen van onze topkwaliteit arganolie.

  Wachtwoord opnieuw instellen