Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  Top

  Premium Argan

    /  Over arganolie   /  Wat is goede arganolie?

  Je hoort het steeds vaker ‘arganolie’. Misschien zie je het weleens op je shampoofles of in de winkel. Maar wat is arganolie eigenlijk? En wat is nou goede arganolie? We leggen het graag aan je uit.

  Wat is arganolie?

  Arganolie is een bijzondere plantaardige olie die men zowel voor cosmetische als culinaire doeleinden gebruikt. De olie wordt gewonnen uit de vruchten van een boom in Marokko. De boom heet Argania Spinosa, ook wel ‘de boom der schoonheid’ genoemd. Hij kreeg deze naam vanwege zijn prachtige, groene bladeren, maar nog meer vanwege zijn bijzondere eigenschappen.

  Waar vind je deze arganboom?

  De Argania Spinosa vind je in Marokko. Vanwege het droge, onherbergzame semi-woestijngebied van Marokko, kan de arganboom hier uitstekend groeien. De boom hecht zich goed aan droogte, maar ook aan hitte. In dit gebied lopen de temperaturen namelijk op tot boven de 45 graden. De arganboom heeft maar weinig bewatering en voeding nodig en groeit het best als je deze volledig met rust gelaten wordt. Het resultaat: biologische, natuurlijke en pure arganvruchten.

  Geduld is een schone zaak

  Aan de arganboom groeien vruchten. Deze vruchten komen maar eens per twee jaar. Geduld is daarom een schone zaak. De zeldzaamheid van de bomen en het lange groei- en productieproces zorgen ervoor dat arganolie zeldzaam, exclusief en daarmee kostbaar is.

  De vruchten zijn “goud waard”

  De vruchten die aan de arganboom groeien zijn veel waard, want daarin zit het Marokkaanse goud verstopt. In de vrucht zit een harde argannoot. Elke noot bevat weer twee tot drie amandelvormige pitten. Uit deze pitten wint men op een traditionele wijze de arganolie. Dit is erg arbeidsintensief. De arganolie heeft een goudgele kleur.

  Goede arganolie is dus pure, biologische olie, die gewonnen wordt uit de vruchten van de boom Argania Spinosa uit het semi-woestijngebied uit Marokko. Onze pure arganolie is biologisch en is door het strenge EcoCert-keurmerk gecertificeerd. Dit betekent dat de arganolie is vervaardigd door een ECO-gecertificeerde fabrikant.

  Post a Comment

  v

  Jaren geleden ontdekten wij de bijzondere eigenschappen van arganolie. Wij willen dit geheim graag met je delen. Ontdek de voordelen van onze topkwaliteit arganolie.

  Wachtwoord opnieuw instellen